Urządzenie pomieszczenia kuchennego XXI wieku

Naczynia kuchenne wykonane z żeliwa, to świetna lokata w zdrowe gotowanie na długie lata. Wielka jakość, solidność stworzenia i trwałość, to ich główne wartości.






jpg|L|W=152|ALT=grafiki|TITLE=Naklejki na ścianę do pokoju dziecka]Garnki żeliwne o grubych ściankach i dnie, wspaniale trzymają temperaturę wewnątrz naczynia zarówno w trakcie sporządzania potraw, jak i po zestawieniu ze źródła ciepła. Potrawy przyrządzone w garnkach żeliwnych nie ostygną nam tak prędko jak w pozostałych. Naczynia pokryte warstwą emaliowaną, okażą się na dodatek bardzo łatwe w utrzymaniu w czystości. Konkretne atrybuty żeliwa, również zdrowotne własności emalii, to perfekcyjne połączenie do zdrowego przyrządzenia posiłków.


Żeliwne patelnie do smażenia, albo grillowania potraw, to świetne rozstrzygnięcie na długie lata użytku w kuchni. Ciężkie, odporne naczynia rekomenduje świetna dystrybucja ciepła, oraz niezwykła wytrzymałość. Patelnie z żeliwa są trwałe na uszkodzenia i zarysowania, a do tego niezwykle wygodnie się je czyści. Naczynia żeliwne stanowią gwarancję zachowania prawdziwego smaku i aromatu przygotowanych pokarmów. Potrawy smażone bez zastosowania tłuszczu na patelni żeliwnej, to samo zdrowie. Są bardzo wytrzymałe. Przy właściwej pielęgnacji przetrzymają dziesiątki lat.


Garnki żeliwne nadają się do gotowania na otwartym ogniu, a również w kuchenkach, oraz na piecach gazowych, płytach grzewczych ceramicznych i indukcyjnych.


Wysoka temperatura którą uzyskują garnki i patelnie żeliwne umożliwia momentalne przyrządzanie pokarmów.


Naczynia podczas gotowania nie emitują żadnych złych związków chemicznych, co za tym idzie, posiłki są zdrowsze.


Żeby garnki żeliwne służyły nam dłużej, musimy zadbać o ich pielęgnację.

Czy masz chęć dowiedzieć się czegokolwiek nowego na przedstawiany wątek? Jeśli tak, to świetnie, gdyż ta oryginalna wiadomość (https://dekorianhome.pl/salon/opole) zapewne również Cię zainteresuje.

Niestety te kulinarne cuda nastręczają trochę więcej dbałości aniżeli inne naczynia. Umytą patelnię trochę grzejemy, smarujemy oliwą i przecieramy suchym ręcznikiem papierowym do sucha.


Tak zaimpregnowane naczynie zyskuje prostą nieprzywierającą nawierzchnię.




Garnków żeliwnych nie powinno się myć w zmywarce. Nie jest popierane magazynowanie kwasowych posiłków w naczyniach żeliwnych, ponieważ jadło jest w stanie nabrać metalowego posmaku.
2019-04-20
Do góry
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.